Tornagyakorlatok szabadtéri parkokban. Nagyon előnyös, látványos, és teljesen ingyen elérhető edzésmódszer mindenki számára.

 

Az Egyesült Államokban kezdte meg hódítását. A calisthenics alapjait használva alakult ki egy forma, ami a street workout. Az edzés során általában csak a saját testsúlyt használva történnek az erősítések. A népszerűsége a gyakorlatok szabadságában, a nagyszerű fizikum, erő felépítésében rejlik. Bárhol elvégezhető edzést kínál a saját testsúlyunkkal, akár egyedül, akár csoportosan.

 

Olyan gyakorlatokat vesz alapul, mint a fekvőtámasz, húzódzkodás, tolódzkodás. A sportból világbajnokságot is rendeznek, minden évben egyszer, amiből hazánk már elért dobogós helyezést is. . Az egész világon elismert versenysporttá, életmóddá nőtte ki magát!

“A calisthenics alapjait használva “: A calisthenics röviden a saját testsúllyal való edzést jelenti, amely a legősibb edzésforma ami létezik. Lehetőséget ad, hogy súlyok nélkül minden izomcsoportot átmozgassunk. Ezek olyan gyakorlatokból épülnek fel, mint a fekvőtámasz, húzódzkodás, guggolás, stb, amelyekkel már mindenki találkozott az élete folyamán. A calisthenics ma is része az életünknek, akár az iskolákban a testnevelés órán, de szinte minden sportban használják kiegészítésként a sportolók edzésére.

 

Miben különbözik más sportoktól, mik az előnyei ? Az edzés során a természet adta mozgásokkal dolgozhatsz, nem vagy beszorítva kötött mozgásokba, amelyeket gépek határoznak meg. Tulajdonképpen a Calisthenics egy életforma.

.Alapvetően eszközök nélkül is nekiállhatunk az edzéseknek. Viszont ami szükséges, az a húzódzkodó, tolódzkodó, és egyéb állványzatok, amelyeket elérhetünk játszótereken, vagy kifejezetten erre épített szabadtéri parkokban, és innentől csak a fantáziád szabhat határt az edzéseidnek!

 

Nincs szükségünk edzőtermi tagságra ahhoz, hogy egészségesen és fitten éljünk, átmozgassuk magunkat egy hosszú nap után. Teljesen ingyenesen elérhető edzésmódszer. A street workout-tal olyan előnyekre tehetsz szert, amivel semmilyen más edzésmódszer nem versenyezhet! A megfelelő gyakorlatok alkalmazásával, amely nemtől, kortól, testsúlytól függetlenül elkezdhető, egy magasabb erőszínt, állóképesség, hajlékonyság, minőségi izomzat érthető el, minimális testzsírszázalék mellett. Ezzel az edzésmódszerrel érhetünk legközelebb a fittség fogalmához! Emellett megerősíti az inakat, izületeket.

 

Aki a saját testét uralni tudja, az a legmagasabb testi-lelki összhangot valósítja meg. Egy változatos, fantáziadús edzést biztosít, sokoldalúan fejleszt, emellett nem válik unalmassá. Mivel nem használunk súlyokat, így a a sérülések kockázata nagymértékben csökken.